joi, mai 30

Tecuciul va avea un nou spital. Acesta va fi dotat cu heliport. Investiție a CJ Galați

Veste mare pentru locuitorii din Tecuci. Consiliul Județean Galați a votat azi favorabil pentru a oferi Spitalului Municipal o clădire nouă la cele mai înalte standarde de calitate.

Astăzi, în ședința Consiliului Județean Galați, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai Studiului de Fezabilitate privind construcția unei clădiri noi la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Valoarea acestei investiții este de 172.429.365 de lei (TVA inclus)

„ Este o investiție extrem de importantă și de necesară pentru zeci de mii de pacienți din Tecuci și zonele limitrofe. Lucrăm intens pentru a construi un nou spital la Tecuci, de aproximativ 10.000 de mp. Mai mult, noua clădire va avea pe acoperiș și un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, în noul spital vor fi amenajate și patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În noua clădire a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, Ortopedia și Traumatologia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *