vineri, aprilie 26

Consiliul Județean Galați investește în spitalul din Tecuci

Infrastructura spitalicească a spitalului Municipal Anton Cincu Tecuci va fi dezvoltată. Odată de la preluarea spitalului de către Consiliul Județean Galați investițiile au început să apară.

Veste bună pentru locuitorii județului Galați. Am obținut finanțare europeană pentru trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Galați – Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc Tg.Bujor și Spitalul Municipal”Anton Cincu” Tecuci, în vederea achiziționării de echipamente și materiale destinate reducerii infecțiilor nosocomiale. Printre aceste echipamente moderne, dotate cu tehnologii performante, se numără:

-Analizor microbiologie cu inoculator automat pentru identificarea și testarea sensibilității la substanțe microbiene pe baza concentrației minime inhibitorii a bacteriilor și fungilor
-Dispozitiv mobil automat de decontaminare cu emisie UV continuă
-Lămpi de dezinfecție cu lumină UV
-Nebulizator automat cu ceață uscată
-Echipament profesional de curățat pardoseli
-Echipament dezinfecție termică antibacteriană instrumentar medical cu sistem de uscare
-Sistem integrat pentru instruire și verificarea igienii mâinilor
-Sistem de filtrare și tratare aer hepa-ozon
-Sistem de filtrare și tratare a aerului din săli de operații 24/7
-Biocolector pentru prelevarea de probe microbiologice din aer și multe alte echipamente pentru reducerea infecțiilor nosocomiale.

Valoarea totală a investițiilor este de 2.622.633 lei (fără TVA), finanțare obținută în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, anunță președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *