joi, mai 2

O tecuceancă, în finala unui Concurs Internațional de Muzică

În perioada 24 – 26 mai 2024, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila va găzdui cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară „George Grigoriu”. Evenimentul va avea loc la Casa Tineretului și reprezintă un concurs dedicat promovării autenticității muzicii ușoare, susținerii tinerelor talente și încurajării interpretărilor remarcabile, cu scopul de a le propulsa în elita muzicii ușoare, atât la nivel național, cât și internațional.

În cadrul selecției pentru participarea la acest festival, desfășurată la Sala Radio a Radiodifuziunii Române București în data de 6 aprilie 2024, un juriu de prestigiu, format din personalități marcante ale scenei muzicale românești, printre care se numără Președintele Marius Țeicu, Ionel Tudor, Adrian Romcescu, Andreea Andrei (fiica Maestrului George Grigoriu), Andrei Tudor și Octavian Ursulescu, a avut misiunea dificilă de a selecta doar 12 concurenți români dintr-un număr impresionant de tinere talente din întreaga țară.

Printre cei 24 de finaliști ai competiției (12 concurenți români și 12 concurenți străini) se remarcă și Alexandra Ioana Damian din Tecuci, în vârstă de 17 ani, elevă la Colegiul Național „Spiru Haret”. Alexandra se bucură de un palmares impresionant, fiind laureată a numeroase premii și trofee atât la nivel național, cât și internațional, și având experiența participării în cadrul emisiunii-concurs „Vocea României” în 2023, la ediția a XI-a.

În vederea pregătirii intensive pentru participarea la acest prestigios concurs, Alexandra beneficiază de îndrumarea profesorului Dragoș Gheorghiu la Școala de Canto „Soul Music Art”. Acolo, își dezvoltă pasiunea pentru muzică, scenă și compoziție, având ca model și mentor pe acest talentat educator.

Pe lângă activitatea sa individuală, Alexandra este și vocalistă în trupa rock „Cold Red Day”, alături de colegii săi Octavian Turcu și Ioana Miron, având numeroase apariții și recitaluri de succes.

Școala de Canto „Soul Music Art” din Bârlad se bucură de o reputație solidă și este prezentă constantă pe scena celor mai importante festivaluri și concursuri, obținând mereu recunoaștere sub forma premiilor și trofeelor, continuând astfel o tradiție de peste un deceniu.

Mult succes, Alexandra, și mult succes tuturor tinerilor talentați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *