vineri, iulie 26

EXCLUSIV. Primăria condusă de COSTIN pierde procesul cu Romlux

În plină campanie electorală, edilul COSTIN primește nota de plată pentru întreaga sa activitate din administrația publică locală, instituția pe care o conduce este obligată să plătească, solidar cu un fost edil al Municipiului Tecuci dar și membrii Consiliului Local de la vremea respectivă, suma de peste 1.300.000 de euro.

Pe 5.06.2024, instanța a completat dispozitivul sentinței și a decis ca municipalitatea din Tecuci să plătească încă 600.000 de euro, ce reprezintă îmbogățire fără justă cauză. Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

În această speță, faptele erau foarte simple, fiind aproape imposibilă soluționarea în favoarea instituției tecucene,

Patru expertize judiciare au spus același lucru

Tribunalul București a demontat susținerile autorităților locale din Tecuci și cele unui fost primar din Tecuci, făcând trimitere la cele patru expertize judiciare care s-au făcut în acest caz și care au stabilit că Romlux și-a îndeplinit obligațiile stabilite prin contract.

Cu toate acestea, primarul în funcție, a contractat cu aprobarea Consiliului Local Tecuci unde PNL dispune de majoritate, o casă de avocatură, contract în valoare de 12.000 de euro plus tva și respectiv 25.000 de lei vechi pentru servicii de consultanță și reprezentare în instanță, conform HCL 103 și 104 din 29.04.2024.

Legătura dintre procesul ROMLUX și Primăria Tecuci este una cusută cu ață albă, după ce casa de avocatură căreia i-a fost atribuit contractul, are legături apropiate cu PNL Tecuci.

Unul dintre candidații la funcția de consilier local pentru mandatul 2024 – 2028, fost avocat, este rudă de gradul I cu unul dintre membrii fondatori ai acestei asociații de avocați. 

Menționăm faptul că procesul nu se află la o sentință definită și poate fi atacat în termenul prevăzut de lege.

Dacă instanța va definitiva cauza în următorul an, tecucenii vor fi buni de plată pentru suma de peste 1.3 milioane de euro dar și pentru cheltuielile pentru reprezentarea juridică.

HCL 103 din 29.04.2024

HCL 104 din 29.04.2024

G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *