miercuri, mai 8

Guvernul PNL sprijină tinerii fermieri!

Un punct important din programul economic lansat de Guvernul Orban, intitulat Reclădim România, este cel privind acordarea de sprijin pentru tinerii fermieri. Una dintre formele de sprijin pe care Guvernul PNL le va acorda industriei agro-alimentare este instalarea la țară a tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat.

PNL stabilește o premieră pentru România!

Pentru prima dată, beneficiarii se pot folosi de această facilitate, pentru terenuri cu suprafață de maxim 50 de hectare, aparținând domeniului public sau privat al statului. Bugetul estimativ este de 42 milioane euro, cu 20 milioane euro alocare distinctă pentru tinerii din afara granițelor în scopul reîntoarcerii în țară a celor cu experiență și formare în domeniul agricol.

Un alt punct în ceea ce privește susținerea tinerilor fermieri vizează achiziția de echipamente pentru irigații. Guvernul PNL va acorda granturi pentru achiziția de astfel de echipamente.

Suma alocată kit-urilor pentru irigații este de 6000 euro/beneficiar, cu un buget total de 48 milioane de euro. Această formă de sprijin vine pe un fond de lipsă acută de investiții în sisteme de irigație, desi au fost promise ani la rând.

Agricultorii români depind în continuare de capriciile vremii. Seceta de anul acesta a afectat culturi întregi care ar fi putut fi salvate cu un sistem larg de irigații pe care îl vom obține implementând această măsură de sprijin.
PNL caută soluții pentru susținerea agriculturii din România, pentru încurajarea tinerilor fermieri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *