luni, mai 13

Ancheta DNA la Spitalul din Tecuci!

Managerul Spitalului, Monica Diaconu, si-a „facut” un salariu de 17.500 de lei!
Situatie exploziva la Spitalul Municipal “Anton Cincu”din Tecuci. Managerul interimar al spitalului tecucean, Monica Diaconu, ar putea ajunge dupa gratii pentru abuz in serviciu daca acuzatiile care I se aduc se adeveresc. Conform surselor de care dispunem, Directia Nationala Anticoruptie ancheteaza licitatia pentru chioscul alimentar din Curtea Spitalului, care in opinia fostului proprietar, care a si facut sesizarea la DNA, ar fi fost trucata.
Mai mult decat atat, cadre medicale din spitalul “Anton Cincu” ii cer primarului Lucian Costin demiterea managerului Monica Diaconu si pentru ca pe data de 13 iulie a trimis pe teren asistente medicale din spital pentru a recolta probe biologice in vederea testarii pentru depistarea Covid 19 de la cei 70 de angajati ai SC Rotary, care lucreaza in Tecuci la extinderea retelei publice de apa si canalizare.
Asistentele au fost trimise in afara orasului, la Movileni, cu o masina proprie, ele prestand astfel servicii pentru o firma privata de analize medicale. Conform surselor din cadrul spitalului, intentia managerului Monica Diaconu ar fi fost ca analizele sa fie suportate din banii spitalului, ceea ce ar fi insemnat un posibil prejudiciu de cateva sute de milioane de lei vechi.
Medicii tecuceni au refuzat insa sa-si puna parafa pe buletinele de analiza. Cadrele medicale sunt revoltate si pentru faptul ca actualul manager al spitalului incaseaza lunar cel mai mare salariu din administratia publica tecuceana. Conform statului de plata pe luna septembrie, Monica Diaconu a avut un salariu brut de aproximativ 175 de milioane de lei vechi, incasand inclusiv spor de noapte si sporul de hrana. Radio Tecuci a expediat pe adresa de mail a spitalului tecucean o adresa in care am solicitat punctul de vedere al managerului institutiei referitor la aspectele semnalate.
Doamna Monica Diaconu ne-a confirmat telephonic primirea adresei si a declarat ca vom primi un punct de vedere pe parcursul saptamanii viitoare, dupa ce isi va consulta avocatii.
Preluat din Radio Tecuci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *