joi, mai 2

PNL Galați: Dezvoltăm România înseamnă cu adevărat mai bine pentru toți

PNL Galați: Dezvoltăm România înseamnă cu adevărat mai bine pentru toți

Partidul Național Liberal a lansat în consultare publică Programul de Guvernare ”Dezvoltăm România”. Acesta cuprinde viziunea liberală asupra dezvoltării României și setează obiectivele prioritare ale următorilor patru ani de guvernare PNL: creșterea economică și ridicarea nivelului de trai; reforma marilor sisteme publice și modernizarea statului; siguranța cetățeanului, independența justiției și reforma constituțională.

Cu majoritate în Parlament, care va susține eforturile Președintelui și Guvernului, schimbarea benefică de curs politic si economic generată de PNL va fi accelerată de măsurile din Programul de guvernare 2021-2024, cu efecte pozitive în viețile oamenilor, în viața fiecărei comunităti.

Politica PNL prioritizează investițiile și folosește fondurile europene. Vorbim despre investițiile în spitale, școli, transport public care cresc direct nivelul de trai. De asemenea, investițiile în infrastructură duc la creșterea competitivității companiilor românești, atrag noi investiții private. Creșterea economică este sănătoasă, inflația scăzută, așadar creșterile de venituri sunt reale, salariile, pensiile, alocațiile își păstrează puterea de cumpărare. Aceștia sunt pilonii de bază ai programului de guvernare al PNL.

Principalele măsuri pe care le conține programul de guvernare al PNL:
– Realizarea celei mai mari creșteri economice din UE în următorii 4 ani: ritm de creștere de peste 6% în 2024, majorăm PIB-ul României cu peste 450 miliarde lei, până la peste 1.500 miliarde lei la finalul lui 2024. PIB-ul pe locuitor: România va depăși 85% din media UE27 la finalul lui 2024
– Crearea a peste 560.000 noi locuri de muncă mai bine plătite în economie
– Salariul mediu net va crește cu aproape 50% față de nivelul din 2020 și va ajunge la cca. 1.000 Euro/lună în 2024
– Majorarea valorii punctului de pensie cu 46% până în 2024 față de 2019, de la 1.265 lei în 2019 la 1.840 lei în 2024.

Pensia media anuală va crește cu cca 536 lei, până la aproape 2.000 lei în 2024 față de nivelul din 2020.
– Creșterea puterii de cumpărare cu peste 30% , reducerea inflației anuale sub 2%
România are o oportunitate istorică de finanțare a unei dezvoltări rapide. Peste 80 mld. Euro reprezintă cel mai mare pachet de fonduri europene pentru investiții și dezvoltarea României.

Un deziderat al PNL este realizarea investițiilor în infrastructura de transport așteptate de români. Ne dorim să unim regiunile istorice ale României cu autostrăzi, drumuri expres și căi ferate de mare viteză prin închiderea coridoarelor pan-europene de transport. În plan rutier, PNL își propune finalizarea a peste 970 Km de autostrăzi și drumuri expres în perioada 2021-2024.

De asemenea, în privința transportului feroviar urmărim creşterea vitezelor tehnice şi comerciale pe 1.000 Km din reţeaua feroviară, dar și demararea de noi lucrări pe reţeaua TEN-T Centrală şi Globală. În privința transportului naval, PNL propune modernizarea infrastructurii porturilor maritime și fluviale.
PNL nu uită nici de dezvoltarea infrastructurii locale.

Dacă vrem să avem o creștere națională, atunci trebuie să ne asigurăm că infrastructura locală este la standarde europene. 8 mld. de Lei îi vom aloca pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în 750 de localități, 1 mld. Euro pentru racordarea localităților la rețelele de gaze – apel deschis în 2020, iar 70% din drumurile județene și locale ne dorim să fie modernizate în 4 ani.

În ultimul an de zile, PNL a demonstrat că știe și poate să dezvolte România, chiar și într-o perioadă extrem de dificilă cauzată de criza de coronavirus și în contextul unei majorități toxice a PSD. Ne dorim mai mult pentru România și știm că putem să obținem mai mult!

Prin aplicarea programului de guvernare propus de PNL vom reuși să dezvoltăm România în mod real. Pentru asta avem nevoie de o majoritate solidă în Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *