sâmbătă, mai 18

Bugetul Tecuciului este în stand-by

Proiectul de buget pentru anul 2021 al Municipiului Tecuci se află pentru a doua oară pe ordinea de zi unei şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Tecuci, aceasta desfășurându-se în data de 28 Aprilie 2021.

Potrivit proiectului, veniturile bugetului inițial sunt prognozate la 116.677,98 mii lei , în vreme ce cheltuielile sunt de circa 123.505,98 mii lei 

În precedenta sedință de C.L din data de 23.04.2021, consilierii locali ai PSD și U.I.P.T nu au susținut și nici nu au votat proiectul de buget, motivația fiind de natură politică.

Aceștia au susținut că vor vota bugetul doar dacă pe ordinea de zi a aceleași ședințe se vor afla și alte două proiecte: 

  • Revocarea HCL nr. 9/03.03.2020 privind contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 30.000.000 lei.
  • Revocarea HCL nr. 104/13.08.2020 privind aprobarea vânzării prin licitație publică a unui imobil (teren), aparținând domeniului privat al municipiului Tecuci, situat în municipiul Tecuci, str. Gheorghe Petrașcu, nr. 64-66.

Pentru îndeplinirea acestor obiective politice, un grup de consilieri locali PSD și U.I.P.T a convocat o nouă ședință de C.L în data de 30.04.2021 pentru a supune la vot cele două propuneri de proiecte de hotărâre de mai sus. 

“Liderul” opoziției din Consiliul Local, Claudiu Gavril, a subliniat într-o postare pe Facebook că dezvoltarea Tecuciului este condiționată de îndeplinirea acestor obiective politice ale celor două partide, PSD și U.I.P.T. De aici contribuabilii tecuceni pot deduce faptul că sunt victimele unor așa-ziși politicieni care pun piedici dezvoltării locale, doar pentru satisfacerea unor orgolii.

Primarul Lucian Costin a transmis printr-o postare pe pagina de Facebook faptul că “nu este șantajabil și că fără buget, suntem în imposibilitatea de a continua asfaltările, investițiile și dezvoltarea orașului”.

Acesta a făcut și un apel către consilierii opoziției, îndemnându-i “să-și dea seama că un vot împotriva bugetului este un vot împotriva tecucenilor și să lase orgoliile deoparte (campania electorală s-a terminat) și să-și facă datoria de consilieri aleși, în beneficiul tecucenilor”.

Conform codului administrativ, bugetul local este aprobat cu majoritate absolută, ceea ce face necesar ca pe lângă cele 8 voturi ale PNL și cel puțin doi consilieri locali din partea U.I.P.T (5 consilieri) sau PSD (6 consilieri) să voteze pentru aprobarea bugetului Tecuciului pentru anul 2021.

 

Fie ca aceste Sărbători Pascale să aducă lumină, înțelepciune și o soluție pentru această problemă de maxim interes local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *