sâmbătă, mai 18

Cumulul pensiei cu salariul de la stat, interzis. Guvernul a adoptat proiectul care merge în Parlament

Premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri că Guvernul a aprobat în şedinţă un proiect de lege care va da opţiunea de a continua activitatea, până 70 de ani, pentru persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Totodată, Executivul a adoptat legislaţia care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat.

În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat proiectul de lege privind unele măsuri pentru continuarea activităţii pentru persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Este un proiect de lege care merge în Parlament în procedură de urgenţă. Proiectul elimină cumulul de pensie cu salariul la stat şi în acelaşi timp prevede creşterea opţională a vârstei de pensionare la 70 de ani. Am adoptat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 130 din 2020.”, a spus premierul Florin Cîţu.

Inclusiv în rândul Guvernului sunt numeroşi demnitari care încasează atât pensie, cât şi salariu. De la prevederile proiectului de lege sunt exceptate mai multe categorii de persoane, cum ar fi parlamentarii, primarii, judecătorii CCR sau membrii conducerii Curţii de Conturi a României.

Sursa: Radu Eremia, Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *