duminică, mai 19

Lecție în direct cu drona de la Mausoleul Eroilor

Joi, 17 iunie, de la ora 11:00, o nouă lecție gratuită pentru mii de elevi va fi transmisă în direct de la Mausoleul de la Mărășești, județul Vrancea.

A șaptea lecție din proiectul național „Educație la înălțime” are ca temă două obiective de dezvoltare durabilă – educație de calitate și egalitate de gen. Gazda lecției este Adriana Lefter, învățătoare și directoare la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din Tecuci, membră Aspire Teachers. Comandorul (în rezervă) Dorel Chiș, fondator al Muzeului Aeronauticii Moldovei în Tecuci, este unul din invitații speciali care va intra în direct cu sute de școli din toată țara.

Ora aduce în prim plan educația STEM (Science, Technology, Engineering, Maths), astăzi accesibilă tuturor în România, indiferent de gen. Participanții vor vedea filmări cu drona de la Mausoleul din Mărășești, povești despre oameni remarcabili, despre inovație și tehnologie și se vor conecta cu cele trei școli câștigătoare din lecția trecută, pe Zoom. Vor învăța despre cum se construiesc roboții alături de elevii clubului de robotică Thobor din Tecuci, și vor interacționa cu invitații speciali, pe chatul YouTube live.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *