sâmbătă, mai 18

6 profesori de la Umbrărești au participat la un curs de formare în Spania

          

            În perioada 12 iulie – 16 iulie 2021, 6 cadre didactice de la Școala Gimnazială „Sf. Stelian”, Umbrărești-Deal  au participat la mobilitatea de formare a personalului didactic oferită în cadrul proiectului „Let’s work safely on the Internet!” -2019-1-RO01-KA101-062846. Mobilitatea a fost organizată în parteneriat cu organizația gazdă Sistema Practices s.l. (ESMOVIA) din Valencia, Spania, fiind finanțată integral prin programul Erasmus+, unul dintre cele mai valoroase programe ale Uniunii Europene.

            Programul de formare realizat prin cursul structurat ”ICT for Teaching and Learning” le-a dăruit  participanților experiențe inedite și amintiri de suflet.

Pe parcursul mobilității, profesorii au avut posibilitatea de a dobândi  informații cu privire la  utilizarea tehnologiilor în lecțiile curente, de a încorpora diferite aplicații digitale eficace.

            O altă componetă a mobiltății a fost îmbunătățirea competențelor lingvistice și dezvoltarea unor noi practici de învățare și metode de predare. Astfel, s-au creat oportunități pentru dezvoltarea  unor noi activități educaționale, prin diversificarea curriculumului.

            Acest curs a reprezentat o șansă de a învăța, un prilej de a călători și de a interacționa cu oameni provenind din țări cu culturi diferite, de a ne lărgi orizontul cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *