sâmbătă, mai 18

Directorul companiei de transport public din Galați și-a dat demisia

Directorul general al Transurb Galaţi, Dorian Dumitru, şi-a anunţat demisia în urma protestului şoferilor şi vatmanilor, protest care a dus la blocarea întregii activităţi a societăţii de transport în comun. În afara curselor speciale de dimineaţă, niciun autobuz, tramvai sau troleibuz nu a circulat în Galaţi, anunță News.ro.

Conform unor surse oficiale, în urma primei rude de discuţii şi negocieri purtate la sediul Primăriei Galaţi directorul societăţii de transport în comun din Galaţi, Dorian Dumitru, şi-a anunţat demisia.

Şoferii şi vatmanii au refuzat să iasă cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee, nemulţumiţi că majorarea obţinută în urma protestului spontan din 5 noiembrie 2021, când transportul public a fost paralizat până la prânz, nu mai este acceptată.

Este vorba despre indexarea cu rata inflaţiei care reprezintă, conform calculelor, suma de 155 de lei. Şoferii şi vatmanii refuză să reia lucrul până când nu vor fi semnate actele adiţionale la contractele de muncă. Doar cursele convenţie sunt realizate.

Conform informațiilor, astăzi a fost convocată o ședință de îndată a Consiliului Local Galați pentru a stabili un administrator provizoriu al societăţii.

Sursa: G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *