duminică, aprilie 28

Percheziții la două balastiere din apropierea Tecuciului. Amenzi în valoare de 140.000 de lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, a Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au pus în executare un număr de 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Galați și Vrancea, cu ocazia cercetărilor ce se efectuază într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

La data de 15.12.2021, în continuarea activităților ce se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului Criminalistic, sprijiniți de polițiști din cadrul Inepectoratului de Poliție Județean Vrancea – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice dar și de reprezentanți ai Administrației Naționale Apele Române, respectiv Gărzii de Mediu, au pus în executare un numar de 5 mandate de percheziție domiciliară, după cum urmează: un mandat pe raza comunei Nicorești, județul Galați și patru pe raza orașului Mărășești, județul Vrancea, la sediile sociale a două societăți comerciale, la punctele de lucru și la domiciliul administratorului acestora. Cele două societăți comerciale desfășoară activități în domeniul exploatării și comercializării de agregate minerale.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate documente contabile și a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 10.000 m3 de agregate minerale, fiind vorba de 8 sortimente de pietriș de diferite dimensiuni și de nisip, extrase din terasamentul râului Siret atât de pe raza județului Galați, cât și de pe raza județului Vrancea, în valoare totală de 300.000 lei.

În cauză se vor continua cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, prevăzută de Legea nr. 241/2005, în vederea completării probatoriului .

De asemenea, reprezentanții Gărziu de Mediu au aplicat un număr total de 4 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 92/2021, O.U.G. 195/2005 și H.G. 856/2002, în valoare totală de 140.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *