vineri, mai 3

Consilierii PNL ce reprezintă județul Galați nu s-au prezentat pentru a vota un proiect de interes județean

 

Monitorul de Galați: De ce nu sunt investiţii în Galaţi, de ce nu merg aşa cum trebuie lucrările deja demarate, de ce stagnează Centura Galaţiului sau de ce Tecuciul nu are încă buget? Răspunsul la aceste întrebări şi la multe altele din aceeaşi categorie este unul singur: din cauza orgoliilor politice care duc la şantaj şi la răzbunări reciproce, fără a ţine cont la interesul şi binele populaţiei!
Miercuri, 11 mai 2022, exproprierile pentru Centura Ocolitoare a Galaţiului nu au fost aprobate pentru că nu s-a întrunit numărul de voturi necesar, de la şedinţă lipsind consilerii judeţeni PNL. Subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul „Exproprierile pentru Drumul de Centură, ţinute în loc de consilierii judeţeni PNL”.

 

Însă de ce au boicotat ei bunul mers al unei investiţii de mare anvergură, derulată cu fonduri europene, de mare impact pentru infrastructura Galaţiului? Din dorinţa de răzbunare pentru că la Tecuci consilierii PSD au pus beţe în roate bugetului local, drept pentru care în acest moment Primăria Tecuci nu are bani pentru nimic, nici măcar pentru a rezolva problema gunoiului sau pentru a plăti salariile în învăţământ sau servicii sociale.

 

De ce nu aprobă consilierii PSD bugetul Tecuciului? Oficial, pentru că se ceartă pe un împrumut şi neoficial, pentru că au eşuat negocierile pentru funcţiile de conducere a instituţiilor deconcentrate din judeţ (Inspectoratul Şcolar Judeţean, Îmbunătăţiri Funciare, ITM, DSV, AJOFM etc.). După ce PSD şi PNL ajunseseră la o împărţeală a funcţiilor agreată de comun acord, brusc PNL s-a răzgândit şi a anulat orice înţelegere. De ce s-a râzgândit George Stângă, preşedintele PNL Galaţi? Din două motive: să ţină cât mai mult de funcţiile pe care deja le deţine.

 

Monitorul de Galaţi a scris despre eşuarea negocierilor încă din luna martie 2022 în articolul „PSD Galaţi ţinut în şah de PNL la „împărţeala” funcţiilor, de aproape 3 luni”.
Celălalt motiv, poate chiar mai important ca primul, este că preşedintele PNL Galaţi a fost supărat rău când în comuna Cuca nu a fost numită în funcţia de viceprimar persoana pe care o agreea el, tot din cauza unor clinciuri politice la nivelul organizaţiilor PSD şi PNL din comuna Cuca.

Şi iată că de la o scânteie de scandal pe ciolănelul din comuna Cuca s-a ajuns la negocieri eşuate, apoi la băgatul beţelor în roate la bugetul Tecuciului şi în final la boicotarea uneia dintre marile investiţii ale Galaţiului, Centura Ocolitoare. Lucrările şi, de asemenea, finanţarea europeană sunt puse în pericol de ambiţii politice pe care ne abţinem să le catalogăm.

 

Sursa: Monitorul de Galați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *