vineri, aprilie 19

Festivitate la Mausoleul Eroilor de la Mărășești cu participarea Prim-ministrului

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: I-am omagiat astăzi, la Mărășești, pe militarii români care și-au pierdut viața în cele mai grele lupte din Primul Război Mondial, un moment istoric definitoriu pentru națiunea noastră și cu o profundă însemnătate pentru toți românii.

Mausoleul de la Mărășești este piatra de hotar a istoriei și simbol al capacității românilor de a rezista, de a persevera și de a triumfa în cele mai grele momente.

„Pe aici nu se trece” – deviza cu care generalul Eremia Grigorescu și-a însuflețit ostașii la Oituz, Mărăști și Mărășești, a rămas în istorie ca o definiție a destinului nostru istoric și național, care ne îndeamnă să onorăm sacrificiul suprem pentru Neam și Țară. Ne obligă să nu renunțăm niciodată, să credem în victorie, chiar și atunci când pare îndepărtată, să învățăm că visurile comune se îndeplinesc prin unitate și voință de neclintit!

Războiul este cea mai mare tragedie care se poate întâmpla unui popor. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a influențat și va influența de acum înainte viața noastră, a tuturor, și toate marile decizii politice, economice și sociale ale statelor democratice. Ne aflăm într-un nou moment de cumpănă istorică. De modul în care gestionăm acum crizele generate de acest conflict armat depind viitorul și bunăstarea noastră în anii care vor urma.

Apartenența noastră la Uniunea Europeană și la NATO reprezintă garanția stabilității economice și a securității militare. România este acum parte a civilizației occidentale, un stat democratic, care a făcut eforturi uriașe să ajungă partener de încredere în rândul societăților occidentale dezvoltate. Rămânem angajați pe acest drum istoric și, cu aceeași perseverență pe care au dovedit-o înaintașii noștri, vom proteja și îmbogăți valorile democratice în fața oricăror acțiuni și discursuri radicalizate, populiste sau revizioniste, care urmăresc să genereze ură și violență în cadrul societăților libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *