vineri, aprilie 26

Gazoductele rusești fac poc. Europa scapă sigur de dependență, dar nu de sclavie

Au explodat gazoductele North Stream. Oricum nu mai livrau către vestul Europei, le închiseseră rușii. Doar că acum Europa nu mai poate primi gaze rusești, nici dacă s-ar răzgândi – nici rușii nu mai pot livra, chiar dacă ar vrea.

 

Repararea țevilor de sub Marea Baltică poate dura luni întregi. Liderii europeni sunt convinși că e sabotaj și arată spre Rusia. Ucraina zice direct că Rusia a sabotat conductele, făcute și din banii Moscovei, prin care putea relua oricând livrarea de gaze. Dar Kievul doar zice, n-are nicio dovadă.

 

Adică pentru ruși nu e suficient să oprească furnizarea ca să șantajeze Europa, era nevoie să-și strice țevile, ca să fie siguri că pe acolo nu mai trece gaz. Te doare mintea cu logica asta! Ucrainenii insistă și spun că rușii au distrus gazoductele ca să dea vina pe inamici și să aibă motiv să le dea cu nucleara tactică. Păi nu era Putin un dement inconștient, ce-i mai trebuie pretexte? Pe de altă parte Europa se plânge de sabotaj rusesc, deși nu mai voia deloc gaz dinspre Est. De ce să reclami ceva de care oricum vrei să scapi?

 

Păi e foarte bine că s-a distrus North Stream, așa europenii scapă sigur de dependența energetică de Moscova. Energia nu mai are pe unde să vină. Băi, nene, băi! Rusia deocamdată se abține să atribuie vreo vină, cuiva. Așteaptă ancheta europenilor. Poate că rezultatul anchetei îi va folosi. Ia să vedem ce zic conspiraționiștii pragmatici: Ei au pornit de la ce scrie pe twitter un diplomat american: le mulțumește compatrioților după ce a constatat explozia conductelor. Pentru ce poate să le mulțumească?

 

Conspiraționiștii zic, deci, că americanii au sabotat gazoductele, ca să fie siguri că nu există vreun blat între europeni (mai ales nemți) și ruși, să le livreze primilor gaze pe șestache. Sau mai simplu, ca să fie siguri că europenii nu se răzgândesc și cerșesc totuși o porție de gaze la iarnă, când vor țipa popoarele, clănțănind de frig. Astfel se împlinește planul ca Europa nu doar să crape de frig, dar să-i crape și industriile care necesită energie, să crape și de foame fiindcă agricultura (serele, fertilizatorii) necesită energie.

 

Eventual Europa să fie silită să cumpere gaze la prețuri care o vor falimenta rapid. Cine dorește Europa prăbușită și apoi complet sclavagizată? Dacă mă întrebați pe mine: toți. Americanii, rușii, chiar și chinezii. Toți vor să domine Europa, s-o cumpere ieftin sau s-o încalece definitiv, în cadrul marii resetări, desigur. Știți de ce? Fiindcă în acest creuzet al civilizației încă se află cei mai nesupuși indivizi de rasă caucaziană. Cele 2 Americi au fost colonizate de europeni iar populațiile metisate etnic și cultural au înclinații spre a se lăsa dominate: latinii prin tradiția colonială iar nord americanii prin manipulare.

 

Asia este un continent cu populații care au apetență spre autoritarism. Africa, nu mai zic, e un experiment neocolonial perpetuu. Deci, dacă supui Europa prin frig și foame, supui lumea întreagă și o digitalizezi cât ai zice click. După ce se termină războiul din Ucraina, europenii vor fi anulați din punct de vedere politic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *