sâmbătă, aprilie 27

Regulamentul programelor „Student Invest” și „Family Start”, publicat în Monitorul Oficial

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că a fost publicat regulamentul programelor „Student Invest” și „Family Start”, pentru tineri și familii. Prin aceste programe vor putea fi accesate credite garantate de stat și cu dobânzi subvenționate.

Regulamentul celor două programe de creditare cu garanția statului și dobândă subvenționată, Student Invest și Family Start, a fost publicat în Monitorul Oficial, anunță ministrul Familiei Gabriela Firea.

Credite garantate de stat și cu dobânzi subvenționate

Programele de sprijin pentru tineri și familii sunt derulate împreună cu Fondul Român de Contragarantare. Din acest moment, băncile se vor putea înscrie în program, iar tinerii sunt așteptați să acceseze aceste credite.

Prin programele „Student lnvest” şi „Family Start” vor putea fi accesa credite garantate de stat în proporție de 80% și cu dobânzi subvenționate. Tinerii vor achita la final tot atât cât au împrumutat. În plus, sumele vor putea fi rambursate în maximum 10 ani.

Fiecare student poate obține un credit de până la 50.000 de lei pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți.

În programul „Family Start”, suma maximă care poate fi împrumutată este de 75.000 de lei și poate fi folosită pentru evenimentele importante ale unei familii, cum ar fi nunta sau botezul unui nou-născut, educația și creșterea copiilor sau chiar achitarea avansului pentru o mașină de familie, cu 7 locuri.

OUG privind prezenţa femeilor în consiliile de administraţie ale întreprinderilor

Pe de altă parte, Ordonanţa de urgenţă în baza căreia va fi obligatorie prezenţa femeilor în consiliile de administraţie ale întreprinderilor de stat se va afla în curând pe masa Guvernului, anunţa recent ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea.

Ea a menţionat că proiectul a fost prezentat colegilor din Guvern şi că a obţinut „garanţia avizării” din partea vicepremierului Sorin Grindeanu, în contextul în care Ministerul Transporturilor are în subordine „cele mai multe societăţi şi companii naţionale”. Potrivit Gabrielei Firea, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a acordat deja avizul necesar proiectului.

„În cel mai scurt timp vom veni cu această ordonanţă de urgenţă pe masa Guvernului şi din momentul publicării în Monitorul Oficial femeile nu vor mai fi absente din consiliile de administraţie ale întreprinderilor de stat”, a arătat Gabriela Firea, într-o declaraţie susţinută la Palatul Parlamentului.

Ea a precizat că este vorba despre un proiect la care s-a lucrat în aceste luni şi care constituite „o premieră” pentru România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *