duminică, mai 19

Județul Galați este printre cele mai nesigure județe în cazul accidentelor rutiere

Județul Galați s-a clasat pe locul 5 la nivel național în topul accidentelor rutiere cu victime produse în anul 2022. 712 accidente soldate cu morți și răniți s-au produs anul trecut, din care 147 au fost grave.

În ceea ce privește numărul morților, Galațiul s-a situat, în 2022, pe locul 28 la nivel național, cu 35 persoane decedate în accidente rutiere, față de 49 câte s-au înregistrat în 2021. Este cel mai scăzut număr de morți din ultimii 20 de ani, potrivit statisticilor Poliției Rutiere. Cel mai mare număr de persoane decedate în accidente rutiere din ultimele două decenii – 55 – s-a înregistrat în 2018.

În topul cauzelor generatoare, pe primul loc se menține și în 2022 vina pietonilor, cu o pondere de 20% din numărul total de accidente produse în județul Galați. Pe locul 2 se numără vina bicicliștilor și trotinetiștilor, cu o pondere de 15%, iar pe locurile 3 și 4, la mică distanță, neacordarea de prioritate atât față de pietoni, cât și față de vehicule și viteza excesivă sau neadaptată condițiilor de drum, ambele cu ponderi de peste 10% din numărul total de accidente.

De remarcat este faptul că, în 2022, s-a triplat numărul de accidente rutiere grave, soldate cu morți și răniți, produse de bicicliști și conducătorii de trotinete. Dacă în 2021 au avut loc 7 accidente grave din cauza acestei categorii de participanți la trafic, anul trecut au avut 22 de accidente grave, se mai arată în statisticile Poliției Rutiere Galați.

Sursă: Pro LiderFM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *