vineri, aprilie 19

Accident la Matca. Un tânăr ambulanțier erou și în timpul liber.

Aurelian Dajbog lucrează la Serviciul Județean de Ambulanță din Galați. Pe 8 martie, era liber și s-a dus în vizită la niște prieteni, la Matca. Când a plecat de acolo, a fost martor la un accident rutier cu victime. Două autovehicule intraseră în coliziune din cauza neacordării de prioritate.

Într-una dintre mașini, cea care circula regulamentar, după cum a stabilit ulterior Poliția Rutieră, o femeie de 41 de ani fusese rănită destul de serios. Avea o fractură de piramidă nazală și mai multe plăgi pe față, printre care o tăietură urâtă la una dintre pleoape.

Aurelian nu a stat nicio clipă pe gânduri. A oprit, și-a luat trusa medicală din mașină, fără care nu pleacă nicăieri și, până la sosirea echipajelor de salvare, i-a acordat femeii rănite primul ajutor. I-a imobilizat gâtul cu un guler cervical, i-a curățat și pansat rănile de pe față, i-a montat branulă și i-a verificat tensiunea. Apoi, când s-a asigurat că femeia rănită este în afara oricărui pericol, a dispărut discret, așa cum apăruse. Un echipaj SMURD, trimis la fața locului, nu a făcut decât să transporte victima la Spitalul din Tecuci. Și cei de la SMURD, și cei spital au fost convinși că persoana care a acordat primul ajutor la accidentul de la Matca lucrează în domeniu, după felul în care a acționat.

Ne-a luat câteva zile să aflăm cine este „îngerul păzitor” al femeii de la Matca. Din om în om, punând cap la cap informațiile culese de la martorii oculari, care au văzut întreaga scenă, am reușit să dăm de Aurelian Dajbog. Ne-a confirmat întâmplarea, dar l-am convins cu greu să îi spunem povestea.

Mi-am făcut doar datoria de om, nimic extraordinar”, ne-a spus Aurelian.

Sursă: ProLiderFM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *