vineri, martie 29

O campanie de donare de sânge va avea loc în comuna Matca

Vineri, 17 martie, în comuna Matca va avea loc o campanie de donare de sânge, programată în intervalul orar 8,00-15,00.

„A fost desemnată localitatea Matca pentru acest important eveniment, tocmai pentru că cei din municipiul Galaţi sau din localitățile limitrofe au Centrul de Transfuzie Sanguină destul de aproape, spre deosebire de multe alte localităţi din judeţ, care se află la zeci de kilometri depărtare. (…) Trebuie să înţelegem că sângele nu se poate produce într-o fabrică de medicamente sau într-un laborator, că sunt mulţi oameni care au boli grave şi care au nevoie de sânge pentru a trăi sau că viața unui om care a suferit un accident grav depinde și de o simplă transfuzie de sânge”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, menționând că va participa personal, în calitate de donator, la acest eveniment.

Cei care doresc să se alăture campaniei umanitare trebuie să îndeplinească o serie de condiții privind starea generală de sănătate și să urmeze un anumit regim alimentar înainte de a efectua această procedură.

Totodată, donatorii au o serie de beneficii, printre care analize gratuite de RH, grupa sanguină, hepatita B şi C, HIV (SIDA), TPHA (sifilis), ALT (test hepatic), un card cu bonuri de masă, o zi liberă de la locul de muncă/școală în ziua donării, dar și un abonament de 45 de călătorii pentru transportul local în comun (valabil 30 de zile).

Evenimentul face parte din campania naţională „Avem acelaşi sânge”, inițiată de Digi24, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Consiliul Judeţean Galaţi, Centrul Regional de Transfuzie Sanguină şi Primăria Matca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *