sâmbătă, aprilie 27

EXCLUSIV! Achiziții cu cântec de peste o sută de mii de lei către firma unui membru PNL Tecuci

Update 23 decemberie: Chiar dacă au fost descoperiți, nu le pasă de loc. Achizițiile cu cântec continuă.

După cum se poate observa, din luna august și până pe 13 decembrie, când a fost ultima achiziție, liderul tinerilor liberali din Tecuci a mai încasat suma de 44493.12 lei de la Grigore.

Update 4 august: Cei doi continuă afacerile fără nicio reținere. Din luna iunie și până acum, în august, Marius Mihalache a mai încasat din bani tecucenilor suma de 30269,16, adică aproximativ 16 mii de euro.

Update 31 mai 2023: Cea mai recentă achiziție a primăriei către firma de partid a consilierului local, sunt 3.000 de acadele Chupa Chups, în valoare de 4.110,00  lei.

 

 

Știre inițială: Este extrem de îngrijorător faptul că banii publici sunt folosiți în mod abuziv în scop personal, iar astfel de acțiuni trebuie să fie aduse la lumină și sancționate.

Situația din Municipiul Tecuci este una alarmantă în ceea ce privește cheltuirea banilor publici. În ciuda declarațiilor publice ale primarului conform cărora acesta își propunea să facă economii, există numeroase suspiciuni că banii publici au fost cheltuiți în mod iresponsabil.

Potrivit unor surse neoficiale, primarul a acordat favoruri, a făcut angajări și a redirecționat banii din bugetul primăriei și a societăților din subordine către rudele (vezi articol) și membrii de partid PNL. Aceste practici dubioase au fost menționate și într-o serie de postări pe rețelele de socializare, însă primarul a negat orice acuzație de corupție.

De asemenea, se pare că și președintele tineretului PNL Tecuci, Marius Mihalache, a beneficiat de pe urma acestor practici. Societatea sa a vândut recent diverse produse la suprapreț către primăria din Tecuci, inclusiv o drujbă la prețul de 9000 lei, saci menajeri și produse de protocol. În plus, societatea Piete Prest a suferit o pagubă în urma vânzării de role de cablu la prețul de 11.000 lei de către același membru PNL.

 

 

Să nu uităm și de cele 470 milioane lei (47.000 lei / 9.800 euro) pe care le-a primit același Mihalache pentru a livra prăjituri care au fost oferite de către Primărie și PNL în scopul unei campanii de imagine.

 

În mod clar, firma președintelui tineretului PNL Tecuci și primăria au pus în aplicare un plan de a profita de banii publici. Este de neînțeles cum poate o drujbă să coste atât de mult, iar apoi să fie nevoie de accesorii suplimentare în valoare de peste 3.300 lei (astăzi).

 

 

În lumina acestor informații, cetățenii din Tecuci se întreabă cum este posibil ca banii lor să fie cheltuiți într-un mod atât de iresponsabil și cum pot fi aduse la răspundere persoanele implicate în aceste practici ilegale.

 

În același timp, se cere o investigație riguroasă a tuturor cheltuielilor publice și a contractelor încheiate de administrația locală, astfel încât să se asigure transparența și legalitatea cheltuirii banilor publici.

 

 

Potrivit SEAP, achizițiile între firma condusă de președintele tineretului liberal din Tecuci și primărie au început în anul 2022, unde între cele două entități a fost efectuată o tranzacție totală de 74.584,47 lei, adică aproximativ 15 mii de euro.

 

 

Primăria a continuat și în acest an 2023, afacerile cu firma sa de partid. De la începutul anului și până acum, suma cheltuită de primărie este de  33.508,57 lei, adică aproximativ 6000 de mii de euro.

 

 

 

Galerie foto. Mai jos sunt capturi de pe SEAP cu toate achizițiile făcute între cele două entități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *