sâmbătă, aprilie 20

Direcția de Asistență Socială Tecuci a cumpărat 31.000 de pâini într-o singură zi

După isprava săvârșită lunile trecute când, din sediul Direcției de Asistență Socială au dispărut aproximativ 80 de kg de fasole (VEZI AICI), anul acesta ne putem mândri cu achiziția a 31.000 de de pâini, într-o singură zi.

Prin achiziție directă, fără prea multă bătaie de cap, Direcția de Asistență Socială a cumpărat în două tranșe, produse de panificație reprezentând FRANZELE ALBE, furnizate de firma vărului actualului primar, PNL-GEGI, în valoare totală de peste 500 de milioane de lei vechi (11.000 de euro).

Unii mai rău doritori ar spune că este prea multă pâine, nici cum! Banii trebuiau cheltuiți iar numărul de pâini a fost stabilit posibil în funcție de numărul de locuitori, fiecare cu pâinea lui! După un calcul simplu, ar fi vorba de aproximativ 80 de pâini, zilnic, dacă luăm în calcul și zilele de sămbătă, duminică și sărbătorile legale. 

Isprava pare la ordinea zilei iar contractele către firme apropiate ale PNL TECUCI curg fără prea mult tam-tam. Anul trecut în luna iunie, același ofertand a mai primit o achiziție directă, în valoare de peste 6.000 de euro.

Pare că pâinea fabricată de vărul primarului este cea mai bună sau după caz, singura pe care o puteau cumpăra, la ordin.

De la instalarea în funcția de primar al Tecuciului în 2020, administrația condusă de PNL-GEGI a atribuit treptat contracte și achiziții către firme apropiate ale familiei GEGI, după caz, veri, soții sau cumnați (a se verifica SEAP, 2022).

Ofertantul în cauză a furnizat timp de mai mulți ani de la instalarea primarului GEGI, zeci de mii de pâini pentru Direcția de Asistență Socială, fără să atragă atenția.

Anul acesta, după aprobarea bugetului CU ÎMPRUMUTUL DE 300 DE MILIARDE, achizițiile curg lanț către firmele PNL, pâine, prăjituri, piese auto sau asfalt, tot ce se poate cumpăra!

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *