vineri, mai 3

CJ Galați. Noi investiții în sistemul de sănătate din Tecuci

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a anunțat lansarea unei noi etape privind modernizarea sistemului de sănătate din Municipiul Tecuci.

Am depus pe fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiecte, în valoare de aproape un million de lei, pentru dotarea și amenajarea cabinetelor de planificare familială de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci și Spitalul Orășenesc Târgu Bujor.

Planificarea familială înseamnă educație, consiliere și prevenire, astfel încât sa fie redus fenomenul mamelor minore și al abandonului la naștere, să fie prevenite bolile cu transmitere sexuală, să scadă mortalitatea infantilă, iar nou-născuții să fie mai bine îngrijiți.

Mai mult, aceste cabinete de planificare familială fac parte din strategia de luptă împotriva cancerului de col uterin, o boală care afectează, din păcate, foarte multe femei din România.

De asemenea, în cadrul acestui apel de finanțare, sunt prevăzute fonduri pentru perfecționarea personalului medical din cabinetele de planificare familială, precum și pentru derularea unei campanii naționale de educație pentru sănătate, care va fi implementată cu prioritate în zonele vulnerabile.”, a declarat Costel Fotea, CJ Galați.

Pe raza județului Galați vor fi disponibile 3 astfel de cabinete, la Tg. Bujor, Galați și cât mai curând și în Municipiul Tecuci.

Odată cu preluarea Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci de către Consiliul Județean Galați, investițiile nu au ezitat să apară.

În ultimul an au fost anunțate și demarate proceduri de investiții ISTORICE în sistemul de sănătate din Tecuci. Tecucenii se vor bucura în foarte scurt timp de un sistem de sănătate modern și de calitate, modernizat din fonduri europene atrase de CJ Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *