vineri, iulie 26

Investiții în sănătate. Spitalul din Tecuci va fi modernizat cu echipamente medicale

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat ieri, 6 septembrie 2023, un contract de investiții în valoare de 800.000 de lei pentru unitatea sanitară din Municipiul Tecuci.

Contractul va viza furnizarea a peste 30 de echipamente moderne pentru diferite secții din cadrul Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci.

Costel Fotea a declarat: „Am semnat contractele de furnizare a peste 30 de echipamente medicale, care vor fi folosite pentru a reduce infecțiile din spital, inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice.

Vorbim de sisteme de ultimă generație de curățare și dezinfecție, filtrare și tratare, inclusiv a aerului din sălile de operație, de identificare și testare, precum și de dezinfecție antibacteriană a instrumentarului medical.

Mai mult, vor fi aduse și sisteme pentru instruirea personalului, precum și pentru verificarea igienei mâinilor.

Totul pentru siguranța pacienților și a personalului medical.

Astfel de echipamente medicale vor fi aduse și la celelalte spitale din subordinea Consiliului Județean – Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul din Târgu Bujor.

Valoarea investiției este de peste 800.000 de lei, fonduri europene atrase de către Consiliul Județean Galați.

Reamintim faptul că, investițiile vor putea fi posibile datorită implicării active a conducerii spitalului dar și prin parteneriatul durabil cu actuala conducere a Consiliului Județean Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *