marți, mai 14

EDUCAȚIE. Un concurs local de matematică va purta numele profesorului „Ion Grecu”

Consilierul Local Cosmin Miron, afiliat Uniunii Independente pentru Tecuci, a propus demararea unui concurs de matematică, în memoria profesorului Ion Grecu, fostul director al Colegiului Național „Spiru Haret” din Tecuci.

Susținut și depus de conducerea bibliotecii municipale din Tecuci, proiectul a primit avizul favorabil în ultima ședință de consiliu local.

Prof. Ion Grecu a fost director al Colegiului Naţional „Spiru Haret” timp de 27 de ani, influențând decisiv parcursul instituţiei de învăţământ. Biblioteca va sprijini astfel colegiul tecucean în realizarea concursului punând Ia dispoziţia elevilor materiale de informare și diseminate care să contribuie Ia stimularea interesului pentru performanţă, va susţine derularea proiectului cu resurse umane şi spaţiu, contribuind financiar la realizarea acestui proiect educativ.

Vor fi oferite diplome pentru cadre didactice şi elevi, respectiv diplome de participare în calitate de îndrumător pentru profesori şi diplome pentru elevii premianţi. Vor fi trei premii recompensate cu sume între 500 și 1.000 lei, cu câte patru premianți fiecare, și 12 mențiuni premiate cu câte 100 de lei.

Concursul se adresează elevilor de gimnaziu și se va desfășura în lunile octombrie și noiembrie ale acestui an.

Sursă: A. Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *