luni, mai 20

Ziua în care ne-am amintit de eroii căzuți la datorie în teatrele de operații.

Astăzi a avut loc, la nivel național, comemorarea erorilor căzuți în teatrele de operații.

La Tecuci, în Cimitirul Eternitatea Tecuci se află înmormântat eroul nostru de război, sublocotenent Narcis Șonei, născut în 31 ianuarie 1979, decedat în 24 aprilie 2005.

Narcis Sonei era parașutist și câștigase locul I la alpinism în Buzau. Era un bun sportiv si avea o pregătire fizică excelentă . Îndemnat de fratele sau, Narcis a urmat o carieră militară, așa că a frecventat Școala de Aplicație de Transmisiuni de la Sibiu pe care a absolvit-o pe 15 decembrie 2003.

Cei care l-au cunoscut ne-au spus ca Narcis era curajos și că nu se temea de nimic. El a plecat în Afganistan cu inima deschisă, convins ca se va întoarce sănătos pentru ca avea de gând să mai plece în multe misiuni.

Narcis Sonei a făcut parte din Batalionul 300 Infanterie Galați.

La ceremonia de plecare, care a avut loc la Galati, în prezenta ministrului de atunci Ioan Mircea Pascu, Șonei a fost unul dintre cei 400 de militari care au luat drumul Kandaharului și care au jurat în fața ministrului că se vor întoarce nevătămați. Narcis a încălcat însă jurământul, fără voia lui.

El a murit la circa 60 de kilometri de Kandahar, când transportorul amfibiu blindat de cercetare în care se afla a trecut peste o mină.

Narcis Șonei este îngropat la loc de cinste în Cimitirul Eternitatea din Tecuci.

Cinste EROILOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *