duminică, mai 19

Doi indivizi din Tecuci au vandalizat maşini în Galați

La data de 2 decembrie 2023, în jurul orei 09:30, un echipaj de poliție din cadrul Secția 3 Poliție Galați, în timpul executării atribuțiilor de serviciu a constatat că pe strada Oltului, în tronsonul de drum cuprins între strada Doctor Petru Groza și strada Barboși, 11 autoturisme parcate pe ambele sensuri de mers prezintă distrugeri, în sensul că au o parte din anvelope distruse prin înțepare, iar elementele de caroserie au fost stropite cu vopsea de culoare neagră.

După efectuarea cercetării la fața locului, precum și din verificările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că în cursul nopții de 01/02.12.2023, două persoane necunoscute de sex masculin, posibil minori, ar fi încercat portierele mai multor autoturisme, recurgând ulterior la actele de vandalism.

De asemenea, s-a stabilit faptul că cele două persoane ar fi vandalizat și alte autoturisme parcate în proximitatea străzii Oltului, urmând a se stabilit cu exactitate numărul acestora, precum și prejudiciul cauzat.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere, iar polițiștii desfășoară activități, în vederea identificării celor două persoane și luarea măsurilor legale care se impun.

 

În această seară autorii au fost prinși.  Sunt din Tecuci 

În urma activităților investigative și de cercetare efectuate de către polițiștii din cadrul Secției 3 Politie Galați cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Galați de la Biroul Investigații Criminale, precum și de la Secția 1 și 2 Poliție, au fost identificate și depistate persoanele bănuite de comiterea faptelor menționate anterior, fiind vorba despre 2 tineri, cu vârstele de 19, respectiv 21 de ani, ambii cu domiciliul în municipiul Tecuci.

 

De asemenea, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 01/02 decembrie 2023, bănuiții ar fi comis mai multe fapte, după cum urmează: 17 fapte de distrugere auto (anvelope tăiate/înțepate, precum și stropirea unor elemente de caroserie cu vopsea), 4 fapte furt din auto și 1 tentativa furt dintr-o societate comercială, iar până în prezent au fost identificate 21 de părți vătămate. Prejudiciul urmează a fi stabilit ulterior.

 

După administrarea materialului probator în care a fost extinsă urmărirea penală și pentru infracțiunile de furt calificat și tentativă de furt, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi tineri, urmând ca în cursul zilei de 3 noiembrie să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive, anunțat IPJ Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *