vineri, mai 17

Un condamnat pentru tentativă de omor din judeţul Galaţi aflat în libertate a furat o mașină și a fugit cu poliția pe urme

La data de 4 februarie 2024, în jurul orei 08:30, Secția 2 Poliție Rurală Smârdan a fost sesizată telefonic de un bărbat, cu vârsta de 24 de ani, care este plecat din țară, cu privire la faptul că, în noaptea de 03/04.02.2024, persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul pe care îl lăsase din cursul anului 2023 la adresa de domiciliu a unui prieten, din satul Mihail Kogălniceanu, comuna Smârdan, județul Galați, pentru a-l repara.

 

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și, întrucât a fost sesizat furtul unui autovehicul, cercetările au fost preluate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Galați – Biroul Patrimoniu și Grupări Infracționale cu linia de muncă pe trafic și furturi de autovehicule, fiind întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat.

 

În cadrul verificărilor, precum și a cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că persoana care ar fi sustras, în noaptea de 03/04.02.2024, autoturismul care fusese parcat, în fața unui imobil de pe strada matei Basarab, din satul Mihail Kogălniceanu, neasigurat și cu cheia în contact, s-ar fi deplasat în comuna Liești, din județul Galați.

 

În jurul orei 01:00, un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești a observat acest autoturism care avea o deplasare nefirească pe DN 25, în interiorul localității mai sus menționată, astfel că polițiștii au pornit în urmărirea acestuia cu semnalele luminoase în funcțiune de la autospeciala de poliție, cu intenția de a-l opri pentru control.

 

Persoana aflată la volan ar fi refuzat să oprească la semnalul regulamentar al polițiștilor și ar fi mărit gradual viteza de rulare.

 

Urmărirea autoturismului a avut loc pe o distanță de câteva sute de metri, întrucât persoana de la volan l-ar fi abandonat în curtea unei unități de învățământ și ar fi fugit de polițiști, sărind mai multe garduri împrejmuitoare de la curțile imobilelor din zona respectivă nereușindu-se prinderea sa.

 

Ulterior, la data de 6 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul celor de la Postul de Poliție Comunală Smârdan, Secția 2 Poliție Rurală Smârdan și Secția 3 Poliție Rurală Liești, au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea acestui furt, fiind vorba despre un bărbat, de 23 de ani, domiciliat în satul Mihail Kogălniceanu.

 

După probatoriul administrat în cauza penală, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului, pentru 24 de ore, urmând ca, ulterior, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

 

De asemenea, s-a stabilit faptul că cel în cauză era dat în urmărire națională, întrucât se sustrăgea de la executarea unei pedepse privative de libertate de 8 ani și 8 luni, în urma condamnării dispuse de Tribunalul Galați după ce a fost judecat în calitate de *inculpat* pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de omor.

 

După expirarea celor 24 de ore de la măsura reținerii, bărbatul a fost condus și încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, a anunțat IPJ Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *