vineri, mai 17

Comuna din apropierea Tecuciului unde oamenii au lăsat munca în străinătate și și-au înființat propriile afaceri

Comuna Corod prosperă din ce în ce mai mult. O parte din locuitorii acesteia, aproximativ 300, erau plecați în străinătate. Unii dintre ei și-au luat inima în dinți și s-au întors acasă, unde și-au construit propriile afaceri.

Un exemplu este Culiță Sevastra, care lucra în Italia la o fabrică de brânzeturi. Timp de mai mulți ani, lucrând acolo, a strâns bani și și-a propus să construiască o fabrică chiar în comuna Corod. Spune că fabrica sa merge foarte bine și reușește să facă față tuturor provocărilor.

Un alt exemplu este Ionuț Osanu, care a dat oportunitatea a 75 de oameni să lucreze în țară. Ionuț a fost și el în Italia. Acolo a învățat să administreze o firmă și a acumulat cunoștințe despre prefabricarea metalelor.

După cinci ani și jumătate, Marius Antonie s-a stabilit în România. Și-a cumpărat încet-încet câte un utilaj până când a transformat această inițiativă într-o adevărată firmă.

Claudiu Popa a ales și el România după ce a petrecut un an în Italia. Acum are o firmă care construiește silozuri metalice.

Primarul comunei Corod, Dan Tenie, a declarat pentru TVR Iași că nu există locuitor al comunei Corod care să nu fi mers măcar o dată peste hotare. Edilul a adăugat că majoritatea au fost în Italia, dar o parte dintre aceștia s-au întors, în acest moment existând 386 de societăți comerciale în zonă.

Felicitări!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *