joi, mai 30

INVESTIȚII. Tecucenii vor avea o nouă clădire pentru policlinică, transmite Consiliul Județean Galați

Cetățenii Municipiului Tecuci vor beneficia de un sistem de sănătate modern și sigur în următorii ani.

Costel FOTEA, președintele Consiliului Județean Galați, a anunțat lansarea proiectului privind construirea unui corp nou destinat policlinicii din Tecuci.

Am preluat spitalul din Tecuci în urmă cu doi ani într-o stare de degradare avansată, cu clădiri vechi, la care niciodată nu s-a investit cu simț de răspundere.

Sunt peste 100.000 de oameni din Tecuci și din zonele limitrofe care depind de acest spital.

De aceea, am decis, împreună cu echipa de la Consiliul Județean, să luăm totul de la zero și sa reconstruim pas cu pas tot sistemul sanitar din Tecuci.

Astăzi, am aprobat o nouă investiție pentru sănătatea tecucenilor și nu numai. Vom construi o clădire nouă, dotată cu aparatura necesară, pentru Policlinica unității medicale (Ambulatoriu), valoarea investiţiei fiind de peste 45 de milioane de lei (peste 9 milioane de euro).

Va fi o clădire modernă, cu totul diferită față de ce există acum, care va pune accent și pe confortul pacienților, de la culorile folosite până la crearea de spații verzi pe fațade și acoperiș.

Este a treia investiție majoră pe care o aprobăm anul acesta pentru Tecuci – clădire nouă pentru spital, în scurt timp urmând să înceapă la propriu lucrările, modernizarea sediului Ambulanţei și clădire nouă pentru Policlinică (Ambulatoriu). “

Doar aceste trei investiții au o valoare de 224 de milioane de lei (45 de milioane de euro).

 

În noua clădire vor funcționa 49 de cabinete medicale.

Nouă clădire a Policlinicii (Ambulatoriului) va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 2700 de mp, panouri fotovoltaice, panouri solare pentru apa caldă, instalație de ventilare cu sistem de recuperare a căldurii și sistem de monitorizare și control a tuturor echipamentelor instalate, pentru reducerea consumurilor și optimizarea funcționării acestora în condiții maxime de confort și siguranță.

De asemenea, pentru dotarea cu mobilier și aparatură medicală, vor fi achiziționate peste 300 de echipamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *