marți, iunie 11

Apropiat al liderului PNL Galați, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

DĂNĂILĂ SORIN apropiat a lui George STÂNGĂ, la data faptelor șef serviciu/director al Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
luare de mită,
folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,

C. I., administrator de fapt al SC HIDRACONSTRUCT GEOVIG SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită,

SC HIDRACONSTRUCT GEOVIG, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Pentru “ajutorul” acordat, inculpatul Dănăilă Sorin ar fi primit suma totală de 134.821 lei, ce ar fi fost disimulată ca plată a unor raporturi comerciale licite, încheiate între două societăți comerciale controlate de cei doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galați cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Mai multe detalii AICI.

Cum cine este Sorin Dănăilă?

 

Sorin Dănăilă a umblat când la cabinetul de parlamentar a lui Stângă, când la Piețe, când la FTIF Galați, când la Garda Regională de Mediu Galați.

Totodată, Dănăilă, are și certificat. Certificat de condamnat.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 7 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *