vineri, iulie 26

ZF. Surorile Popa din Tecuci au construit de la zero o afacere de milioane

Andreea Popa și Lucia Sigmirean sunt două surori din Tecuci pasionate de horticultură și marketing, cofondatoarele proiectului „The Sisters Flower Studio”.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută publicației naționale Ziarul Financiar, surorile tecucene povestesc despre cum au început afacerea și cât de mult au investit în acest proiect în ultimii ani.

Andreea Popa, absolventă de horticultură, şi Lucia Sigmirean, cu studii în marketing, au îmbinat pasiunea pentru flori şi artă într-un atelier floral pe care l-au deschis în 2015 în Bucureşti, în apropiere de Sala Palatului, sub brandul The Sisters Flower Studio.

Am pornit împreună cu sora mea proiectul The Sisters Flower Studio în 2015. Am deschis în Bucureşti un mic atelier floral, unde am încercat să îmbinăm arta şi arta florală. Sora mea lucrase o perioadă îndelungată în corporaţie, iar eu eram studentă la Facultatea de horticultură.

Am decis să deschidem un studio floral pe strada Ion Câmpineanu, lângă Sala Palatului. Investiţia a fost de 4.000 de euro din surse proprii“, spunea Andreea pentru Ziarul Financiar.

Viaţa le-a dus în direcţii geografice diferite, Lucia Sigmirean mutându-se la Cluj-Napoca, astfel că Andreea Popa a hotărât să renunţe la atelierul din Bucureşti, a lucrat o perioadă într-o firmă de consultanţă în agricultura bio şi s-a întors, în cele din urmă, în Tecuci, oraşul natal, unde a continuat povestea The Sisters Flower Studio.

„Gândul meu era tot la flori. Părinţii noştri deţin serele de flori Magic Garden şi în weekenduri lucram acolo, iar în timpul săptămânii eram la birou. Am decis în cele din urmă să renunţ la job şi să revin la pasiunea mea pentru flori, aşa că m-am mutat la Tecuci şi am continuat acolo proiectul The Sisters Flower Studio“, a detaliat ea.

Andreea Popa spune că şi-a cultivat abilităţile de florist mergând la cursuri atât în ţară, cât şi în străinătate şi consideră că în tot acest timp a fost vorba de 99% muncă şi doar 1% talent.

Cele două surori au scris mai departe povestea The Sisters Flower Studio, chiar dacă au fost la distanţă şi au deschis şi la Cluj-Napoca un atelier sub acelaşi brand, de care s-a ocupat Lucia Sigmirean care locuia acolo la vremea respectivă. Atelierul a funcţionat până în 2020, când a venit pandemia.

Acum, sora mea locuieşte la Târgu-Mureş. Ne dorim să deschidem un sediu şi acolo. În viitor, ne dorim să redeschidem un punct de vânzare în Cluj, iar visul meu rămâne să mă întorc şi în Bucureşti cu un atelier“, a mai adăugat cofondatoarea proiectului.

The Sisters Flower Studio creează aranjamente şi buchete pentru nunţi, botezuri, evenimente corporate şi se ocupă şi de partea de amenajare de birouri cu plante. Nunţile predomină în business, precizează ea, iar pentru perioada următoare sunt programate evenimente aproape în fiecare weekend.

Felicitări pentru tot efortul depus și mult succes!

Sursă: Ziarul Financiar

Sursă ZF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *