sâmbătă, iulie 27

Final de sezon pentru echipa de rugby din Tecuci

Duminică, 26 mai 2024, terenul de rugby de la CNAE Tecuci a găzduit ultimele partide din acest sezon. Un public numeros, format din bărbați și femei dar și multe tinere iubitoare de acest sport, a ținut să fie prezent la aceste ultime meciuri de campionat care pentru unii componenți ai echipei U18 reprezintă meciul lor de adio, din cauza vârstei, fiind nevoiți să se îndrepte spre alte unități de sport sau de învățământ superior.

Primul meci care s-a desfășurat a fost cel dintre echipele CSS Tecuci și CSS Unirea Iași, în cadrul categoriei U18. După cum bine se știe, echipele CSS Tecuci, la rugby, sunt pregătite de Genu Popa și Ionel Popa. Înainte de începerea meciului, am discutat cu antrenorul echipei ieșene, un alt Popa, dar Gabriel. De la acesta am aflat că de la acest grup pregătit de dânsul, jucători ca Marius Simionescu, Vlad Nicolau și Marius Iftimiciuc au ajuns în lotul național al României, ultimul jucând în prezent la o echipă din Franța. Acum, pe teren, va avea un alt jucător, component al echipei naționale U18, Valeriu Popa.

Meciul actual a fost condus de o brigadă de arbitri formată din Nicu Manolache din Galați la centru, Marius Pintilie – Tecuci și Ionel Zugravu – Bârlad, la linii. Jocul s-a terminat cu victoria echipei tecucene cu scorul de 43 – 26.

După meci, Clubul tecucean a oferit tuturor jucătorilor tecuceni, în semn de respect și prețuire, insigne și diplome, ca la orice sfârșit de an școlar.

În grupa în care a activat echipa CSS Tecuci U18, pe primul loc s-a clasat echipa din Bârlad, pe locul doi Suceava, Tecuciul clasându-se pe locul trei, pierzând la limită, prin înfrângerea de la Suceava, poziția secundă care îi oferea posibilitatea să meargă în calificări spre o etapă superioară. Pe locul patru s-a situat echipa ieșeană iar pe ultima poziție, LPS Focșani. Oricum, trebuie să felicităm Clubul tecucean pentru această performanță, având în vedere posibilitățile acestui club.

Mai trebuie menționat faptul că acest club mai este sprijinit de unii oameni de bine, suporteri și uneori chiar sponsori ai echipei, cum ar fi Viorel Panaite, administrator al firmei Human Invest din București, al cărui tată a jucat rugby la Tecuci și Nicu Toma, fost și el jucător la acest club, care și de această dată au contribuit la procurarea de diplome, medalii și chiar masa de după meci. Fapte deosebit de frumoase și care trebuie consemnate.

A urmat meciul echipelor U14, tot între echipele CSS Tecuci și CSS Unirea Iași, meci în care victoria a revenit echipei ieșene cu scorul de 34 – 12.

Și totuși, și la rugby, la fel ca în viață, povestea merge mai departe, sperând în rezultate cât mai bune a tuturor secțiilor CSS Tecuci!

Iancu Aizic

Material preluat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *