vineri, iulie 26

Prefectul Județului Galați solicită remedierea de urgență a avariei pe canalul CA Sud pentru a proteja campania de irigații

În data de 5 iunie, în calitate de Președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență, doamna prefect Andreea Anamaria Naggar a emis o hotărâre prin care Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) – Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Galați este solicitată să întreprindă, în regim de urgență, toate măsurile necesare pentru remedierea unei avarii apărute pe canalul CA Sud din amenajarea Terasa Tecuci Nicorești Movileni.

Avaria, situată pe treapta Sud, aval de stația SPP10, afectează campania de irigații a fermierilor din zonă. Această situație este deosebit de problematică, având în vedere că mulți fermieri au investit semnificativ pentru a avea acces la stația SPP10 și la sistemul de irigații.

„Am emis această decizie pentru a asigura fondurile necesare remedierii avariei cât mai curând posibil, astfel încât fermierii să își poată iriga culturile agricole. Aceștia au contracte semnate pentru livrarea apei pentru întreaga lună iunie, iar culturile lor nu trebuie să sufere din cauza secetei,” a declarat doamna prefect Andreea Anamaria Naggar.

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi iarbă

Prin hotărârea emisă, ANIF Galați trebuie să identifice și să asigure fondurile necesare pentru intervenția de urgență, garantând astfel continuitatea irigațiilor și protejarea investițiilor fermierilor din zona respectivă.

Se așteaptă ca avaria să fie remediată în cel mai scurt timp posibil, pentru ca impactul negativ asupra culturilor agricole să fie minim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *