duminică, aprilie 28

La opt ani de la demararea lucrărilor, Centura Tecuciului se află din nou în căutarea unui constructor

Varianta ocolitoare a Municipiului Tecuci a fost începută în anul 2012, iar de atunci două contracte de lucrări au fost reziliate.

În prezent, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere caută un al treilea constructor care să finalizeze această centură.

 În data de 6 august 2020 a fost publicată  licitația pentru „Construcţia Variantei de Ocolire Tecuci – rest de executat”, în sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate-preţ”, ofertele fiind aşteptate până la data de 5 octombrie a.c.

Să nu uităm că această centură a fost promisă tecucenilor și în anul 2012 și în 2016 de către Daniel Butunoi, fiind pe pliantul de campanie al senatorului. Chiar dacă este Preşedinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Senatul României, Butunoi nu și-a dat interesul  pentru finalizarea lucrărilor. Ba, din contră, în luna mai anul trecut, Daniel Butunoi împreună cu ministrul Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc, a venit să inspecteze starea centurii şi, ca într-o piesă de teatru ieftin, ministrul a rupt contractual dintre CNAIR și constructor. Tot atunci, cei doi au promis că finalizarea centurii va avea loc la sfârşitul lunii octombrie 2019.

În  portalul achiziţiilor publice se menționează că stadiul fizic al lucrărilor la momentul rezilierii ultimului contract de lucrări este de aproximativ 58% iar valoarea totală estimată a contractului licitat în prezent de CNAIR este de la 42.119.565 lei la  49.801.015 lei fără TVA.  Durata contractului este de 48 luni.

Preluat din ziarultecucean

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *