luni, martie 20

Factură la gaz de 54.000 de euro pentru o unitate de învățământ din Bârlad

Facturi uriaşe la gaz pentru mai multe școli din Bârlad. Cea mai mai mare factură este de 54.000 de euro pentru consumul pe o singură lună, iar ca să nu lase copiii în frig, primăria este nevoită să ia bani de la alte proiecte și să achite aceste sume. Primarul din Bârlad le cere directorilor de școli să fie cumpătați când dau drumul la căldură.

Mai multe unități de învățământ din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au primit facturi imense de la consumul de gaz metan pe o singură lună. Cea mai mare factură este de 270.000 de lei, adică 54.000 de euro. Sunt însă și facturi de 83.000 de lei, 79.000 de lei și o singură școală a primit o factură rezonabilă, susține primarul municipiului”, a explicat Dana Costache, jurnalist Digi24.

În consecință, primarul din Bârlad i-a convocat pe directorii de școli și le-a cerut să fie chibzuiți, să nu mai dea drumul la căldură acolo unde nu se justifică, mai ales că sunt unități școlare care sunt slab izolate termic iar centralele merg zi și noapte fără să facă față.

Amenzi de un milion de euro au fost date furnizorilor iar controale au avut loc, după scumpirile din energie. Autoritățile au suspiciunea că distribuitorii s-ar fi înțeles la preț.

Milioane de români nu beneficiază, însă, de plafonarea prețurilor sau compensarea facturilor pur și simplu pentru că nu se încadrează la criteriile de preț, sau de consum.

Consiliul Concurenței va verifica dacă preţurile mari la energie şi gaze din această perioadă sunt corecte şi dacă a existat un efort deliberat de implementare greoaie a legii privind plafonarea prețurilor la energie și compensarea facturilor.

Sursă: PSNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *