vineri, martie 29

Zi liberă suplimentară pentru salariații care participă la recensământul din 2022

După ce a fost amânat un an, ne pregătim de recensământ. În premieră, va fi organizat online pe o platformă utilizată și de alte țări.

Dar, pentru cei care nu se descurcă, vor fi și recenzori, care vin acasă, pentru colectarea datelor. Este bine să știți că veți beneficia de o zi liberă, dacă vă completați singuri chestionarul.

În prima etapă, care începe peste două săptămâni, autoritățile vor centraliza pe o singură platformă datele pe care le au despre fiecare cetățean în parte. Practic, nu mai trebuie să răspundem la întrebări legate de adresă, loc de muncă, ori bunurile pe care le deținem, dacă nu au suferit schimbări.

Spre deosebire de recensământul din 2011, anul acesta suntem îndumați să completăm online chestionarul care ne vizează.

Procedura va fi simplă. Tot ce va trebui să facem este să intrăm pe site-ul recensamantromania.ro, iar aici gasim trimiterea spre platforma unde vom putea completa chestionarul.

Platforma nu este disponibilă acum, insa ea va putea fi accesată imediat cum se va da startul recensământului, mai exact în martie. Iar pentru cei care nu au posibiliate sau nu se descurcă să îl completeze online, sunt două variante de ajutor: fie merg la primărie, unde un angajat îi va îndruma, fie vor primi acasă un recenzor.

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *