duminică, aprilie 28

Centura Tecuci va fi gata MAI încolo, nu în luna mai

În apropierea intersecției cu Dj252H

Noul drum de centură a orașului Tecuci, un drum la care speră oamenii din zona se mai lasă așteptat. Șantierul devenit monument istoric, căci in acest an se fac 14 ani de la prima hartie semnată, a devenit din nou abandonat.

Centura, timp de 13 ani a fost o legătură pentru parlamentarii si primarii de Tecuci, care au folosit acest proiect pentru a obține voturi. Ultima data, tecucenii au fost amăgiți la începutul lunii decembrie 2021, când actualul ministru al transporturilor, Sorin Grindeanu, a arătat pe pagina sa de socializare situația de pe șantierul centurii orașului Tecuci.

În apropierea străzii Dorobanți

Acesta spunea că actualul constructor a început lucrările în luna mai a anului trecut, și ca are termen de finalizare tot în luna mai, dar anul acesta. Adică doar un an. Cităm: „Actualul constructor a început lucrările anul acesta în mai (2021). Am un singur mesaj pentru el… Termenul de finalizare a lucrărilor este luna mai, anul viitor!” (2022).

De asemenea, se prezenta care este situația lucrărilor. La acea dată stadiul fizic al lucrărilor era de 68 % și se lucra pentru mutarea conductelor de gaz și pentru relocarea unor unități electrice în intersecțiile cu DN24 și DN25. Totodată, în acel moment pe șantier erau 12 utilaje și 25 de muncitori.

Podul peste căile ferate, în apropiere de intersecția cu DN25

Astazi, în apropierea lunii mai, am comparat imaginile video postate de autorități, cu situația din teren, și am ajuns la concluzia ca, față de ultima dată, unde procentul raportat era de 68 %, lucrările au mai avansat doar cu 2 procente. De atunci și până acum, în luna aprilie, procentul trebuia sa fie măcar de un 95 %, pentru ca luna mai sa fie o data reală, unde oamenii să circule în sfârșit pe noua șosea.

Pe șantier mai este treaba. Treabă ce nu a fost făcută până acum. Nu s-a amenajat intersecția cu drumul DJ252H, un pod încă se termina în aer, lipsește asfaltul în unele locuri, dar și altele, cum ar fi parapeți, rigole etc. Nu avem o comunicare oficială despre cauzele întârzierii, fiindcă la e-mail-uri nu ni s-a răspuns.

85 % din drum este asfaltat

Valoarea acestui drum este de 41.735.534,38 lei fără TVA, iar lungimea este de aproximativ 7 km. Rămâne de văzut ce vor spune autoritățile în luna mai, când drumul trebuia să fie gata. Cine știe cât vor mai indura șoferii. Treisprezece ani la un drum de 7km… Așteptăm ca autoritățile sa iasă și să prezinte în mod oficial situația de pe șantier.

Galerie foto


Un articol de Gabriel Melescanu
 

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *