miercuri, mai 1

Eleonora Stamate, poet și scriitor, premiată la vârsta de 70 de ani

O noua, frumoasă și importantă recunoaștere a bogatei activități literare ! Zilele trecute am fost invitat din nou la distinsa profesoară, poet și scriitor Eleonora Stamate, de această dată cu ocazia zilei dânsei de naștere, 2 Martie, când a împlinit frumoasa vârstă de 70 de ani. Despre activitatea dânsei, cât se poate de bogată, nu cred că mai e momentul să discutăm acum, aici.

Am vorbit mai multe lucruri cu dânsa, toate legate de literatură, artă și cultură. Apoi, mi-a prezentat și oferit cea mai recentă apariție a dânsei, romanul – ,,Răsărit în amurg” – apărut în anul 2023, cu o prefață de scriitorul Petre Isachi. Alături de această carte, mi-a mai dăruit cărțile – ,,Tecuci- mon amour”, ,,Aura umbrei” și romanul -,,Reverberații cotidiene”.

Discutând la masa de lucru a profesoarei poet, privirea mi-a fost atrasă de o nouă Diplomă, care era la loc de cinste. cum se spune, expusă. Văzând ce atent o privesc, mi-a spus cu mare bucurie – ,,Am primit-o recent, de la Prefectura Județului Galați, ajungând la mine printr-un consilier al prefectului care era însoți de referenta Oana Atomei, de la Casă de cultură a municipiului Tecuci”.

O citesc și eu cu mare atenție – DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ. ,,Se acordă doamnei Eleonora Stamate, la împlinirea vârstei de 70 de ani, pentru merite deosebite în activitatea literară și în cea de promovare a vieții culturale gălățene”.

Semnează Prefectul Județului Galați – Sorin Claudiu Gavrilă.

Spunem și noi, acum, din nou

Felicitări, La mulți ani și mult succes în continuare.

Aizic Iancu Tecuci

 

Text preluat, Aizic Iancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *