vineri, iulie 26

Un suflet zbuciumat. Dramele prin care a trecut profesorul Cristian Stănilă în ultimul an de zile

O întreagă comunitate a rămas îngrozită după dispariția neașteptată a prea tânărului profesor, Cristian Stănilă care a ales să plece în cealaltă lume la vârsta de doar 37 de ani, lăsând orfan de tată un copilaș, sufletul lui, acum, pe pământ.

Cristian și-a încheiat socotelile cu viața după ce a intrat cu autoturismul pe care îl conducea într-un tir, frontal. Impactul a fost atât de puternic, încât a murit pe loc. Sufletul său zbuciumat l-a părăsit repede.

Fostul profesor i-a anunțat gestul necugetat fostei soții. I-a trimis pe WhatsApp următorul mesaj:Când vei citi acest mesaj… nu voi mai fi…vei afla că am făcut accident cu un tir. Asta trebuie să știe Ștefi de acum încolo… tati e un înger care îl va veghea de sus. Nu am putut trăi cu ideea că l-am abandonat la 3 ani și ceva… nu m-am împăcat niciodată cu asta. Ultimii 2 ani au fost groaznici… fără prieteni, fără un loc unde să îl numesc acasă, fără o familie… da…Acea femeie m-a omorât cu adevărat… ți-am lăsat toți banii mei, transferați în cont. 300 de milioane am transferat pentru Ștefi… să nu știe nimeni… atât mai am… să te descurci o perioadă cu Ștefi. Nu am fost un tată bun pentru Ștefi în ultimii 2 ani, merita un om care să îi fie alături zi de zi… Am pierdut multe momente când puteam fi lângă el… am fost de atâtea ori apăsat și nervos când era cu mine. El voia doar să se joace și eu  nu eram în stare să îi ofer asta… ai grijă de puiul nostru… am încredere în Cosmin că va fi lângă voi… te iubesc Ștefi… Să faci rost de certificatul de deces și să îi faci lui Ștefi pensie de urmaș”.

La jumătate de oră după mesaj, Cristian și-a dus planul la capăt. Accelerează la maxim, trage stânga de volan și intră direct în tirul care venea din fața sa. Accidentul a fost atât de puternic, întrucât pompierii s-au luptat în jur de 30 de minute să îl scoată cu viața din fiarele contorsionate ale mașinii.

Faptul că avea un suflet zbuciumat a ieșit la iveală în urmă cu un an de zile, când toată lumea a fost pusă pe jar în urma unei postări pe pagina sa de socializare.

Și atunci, ca și acum, motivul a fost relația pe care o avea profesorul cu o altă femeie. Norocul a fost că a fost găsit la timp, înainte să ducă la capăt ce avea de gând.

Pentru a calma lumea, a invocat faptul că nu el a scris acel mesaj tulburător, și că de fapt i l-a scris altcineva, care i-ar fi furat telefonul. De atunci și până acum a trecut un an de zile. Timp în care, apreciatul profesor de Geografie avea timp să fie salvat și să fie ajutat să treacă peste problemele pe care le avea.

Este trist că a ales să recurgă la un asemenea gest. Rudele, apropiații și elevii ii vor simții lipsa. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *