vineri, mai 17

Cursă contracronometru pentru gălățenii care vor să își instaleze panouri fotovoltaice

Gălățenii care vor să-și instaleze sisteme fotovoltaice pentru generarea de energie electrică din surse total ecologice, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională, vor avea parte și în acest an de o cursă contracronometru pentru obținerea finanțării de la stat.

 

Pentru gălățeni și întreaga Regiune Sud-Est, cele trei zile alocate pentru înscrieri sunt 9, 12 și 13 iunie. Este foarte posibil, însă, ca cele trei zile să fie mult prea mult față de viteza cu care se epuizează fondurile alocate.

De exemplu, în regiunea Centru (care include județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu), bugetul de 245 de milioane de lei s-a rezervat integral în doar trei minute, prin înscrierea a 12.253 de persoane fizice. Iar în Regiunea București – Ilfov, fondurile s-au epuizat în nouă minute.

În aceste condiții, este de așteptat ca și în Regiunea Galațiului epuizarea fondurilor, în sumă totală de 212,4 milioane de lei, să fie o chestiune de minute, în niciun caz de zile. Va fi, așadar, un sprint, nu o cursă de anduranță.

Finanțarea de la stat pentru instalarea de sisteme fotovoltaice este în valoare de maximum 20.000 de lei, cu condiția suportării unei contribuții proprii a beneficiarului (2.000 de lei). Noutatea ediției din acest an este dată de faptul că persoanele fizice trebuie să se înscrie personal în program. Fondurile se alocă pe principiul „primul venit, primul servit”, astfel că e nevoie, pe lângă rapiditate, și de completarea fără greșeală a datelor solicitate la înscriere, pentru că Nu vor exista solicitări de clarificări.

Unde și cum se încarcă documentele

Așadar, pe 9 iunie, începând cu ora 10,00, gălățenii trebuie să încarce personal documentele și datele cerute pe platforma https://depunerefotovoltaice.afm.ro/. Pe lângă încărcarea documentelor obținute, înscrierea pe platforma AFM presupune și completarea unui formular ce conține următoarele câmpuri: adresa de e-mail; nume, prenume; serie act de identitate; număr act de identitate; valabil de la, valabil până la; CNP; adresa de domiciliu (localitate, stradă, număr); județ (se va selecta din listă); telefon.

Pe site-ul casaverde2023.ro, solicitanții sunt sfătuiți, pentru a nu pierde timp important la înscriere și pentru a evita eventualele greșeli, să scrie și să salveze toate aceste informații într-un fișier Word, din care să le copieze în momentul deschiderii sesiunii. Astfel, se va economisi timp important la înscriere.

Pe același site, este prezentat modul în care trebuie făcută pregătirea pentru înscriere și este publicat un tutorial care arată cum să încarci documentele în mai puțin de un minut.

 

Sursa Viața Liberă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *