duminică, mai 5

Tecucenii vor avea o școală nouă, construită prin fonduri europene

În cadrul ședinței extraordinare de îndată a Consiliului Local Tecuci desfășurată în 11.07.2023, a fost supus votului un proiect amplu de investiții în sistemul de educație din Tecuci.

Conform Hotărârii nr. 134 din 11.07.2023, a fost aprobată depunerea unui proiect complex ce vizează construcția unei noi clădiri în cadrul unității de învățământ Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” (Str. Ana Ipătescu) dar și reabilitarea termică și energetică a unei unități de învățământ existente, Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu”.

Consilierii locali PSD și UIPT au susținut prin vot favorabil acest proiect, oferind șansa dezvoltării pe termen lung a comunității locale.

Valoarea proiectului va însuma peste 34.000.000 de lei cu TVA, sumă provenită în proporție majoritară din fonduri europene nerambursabile.

Proiectul vizează construcția unei clădiri noi pentru Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” (Str. Ana Ipătescu), o unitate de învățământ modernă și complet utilată pentru programul educațional desfășurat pentru clasele I-VIII. Vezi Hotărârea de Consiliu Local nr. 134 din 11.07.2023 (AICI)

Viceprimarul Municipiului Tecuci (PSD) coordonează în prezent activitate a Biroului Fonduri Europene din UAT Tecuci, monitorizând permanent etapele desfășurate în cadrul fiecărui proiect, consolidând relația instituțională în vederea respectării termenelor angajate în proiecte.

Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *