marți, mai 14

Mădălina Sîrghie, tânăra fermieră gălățeancă, lucrează peste 300 de hectare

Mădălina Sîrghie este o tânără foarte curajoasă, din comuna Negrilești, județul Galați, care administrează o întreprindere de familie. Tânăra lucrează anual peste 330 de hectare aflate în proprietate proprie dar și în arendă.

Mădălina a absolvit Facultatea  de Agricultură USV din Iași și a ales să se întoarcă acasă, la Negrilești, pentru a continua afacerea familiei.

Începând cu anul 2016, întreprinderea familială administrată de Mădălina, a accesat fonduri europene în valoare de 525 mii de euro.

„Părinții mei, născuți și crescuți în mediul rural, probabil li s-a întipărit dragul de glie în suflet, și de aici a pornit totul. Sunt singurul copil la părinți, iar pasiunea pentru agricultură mi s-a transmis mie. În prezent, dețin o întreprindere familială ce îmi poartă numele, alături de părinții mei. Începuturile au fost grele și anevoioase, neavând istoric în domeniu, a fost destul de greu, dar cu muncă și perseverență, mama și tatăl meu au reușit. Acum, eu trebuie să duc mai departe acest business și să îi fac mândri, să le demonstrez că toate eforturile și sacrificiile lor nu au fost în zadar.

Tatăl meu și-a achiziționat primul tractor în anul 1999, era un U445 cu motor de buldozer, pe care l-a lustruit și montat cu măiestrie și dedicare, alături de mama mea. Ușor, ușor, au început a lucra teren, iar în 2005 au accesat fonduri prin proiectul SAPARD și au achiziționat primul tractor performant, un Case de 135 cp cu plug, sau cum ar spune fermierii „i-a luat soției o bijuterie”, pentru că mama mea a pus „stăpânire” pe tractor, efectuând diverse lucrări de pregătire a terenului. Apoi, în 2016 am accesat fonduri europene în valoare de 525 mii euro, plus alte utilaje agricole”, a declarat Mădălina conform agrobiznes.ro.

Sursă: agrobiznes.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *