joi, mai 2

36 de milioane de lei investiți în echipamente medicale moderne pentru Tecuci și Galați

Primele echipamente medicale au ajuns deja la Spitalul de Urgență, cea mai mare unitate medicală din județul Galați. Este vorba de aproape 90 de echipamente moderne, care vor fi folosite pentru a dezinfecta toate spațiile din spital – saloane, cabinete medicale, secția de terapie intensivă, săli de operație și de tratament. 

„Sunt sisteme moderne de biodezinfecție prin nebulizare sau cu ajutorul aburului, care distrug inclusiv acele bacterii rezistente la antibiotice.  Mai mult, unele echipamente, cum sunt cele de dezinfecție cu ajutorul aburului, pot fi folosite inclusiv în spațiile în care există pacienți. Printre echipamentele livrate, se află și o cameră mobilă de izolare, care poate fi amplasată în orice zonă a spitalului. Ea este destinată pentru izolarea pacienților care prezintă simptome ale unei boli infecțioase, pentru a împiedica răspândirea bolii, fiind dotată cu cele mai performante filtre pentru curățarea aerului”, a precizat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În perioada următoare, la Spitalul Județean vor ajunge alte 230 de echipamente pentru dezinfecție, sterilizare, decontaminare și igienă.

Toate spitalele din subordinea Consiliului Județean Galați (Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul TBC, Spitalul Orășenesc Târgu Bujor și Spitalul Municipal Tecuci) vor fi dotate cu astfel de echipamente, în cadrul unei investiții cu fonduri europene de peste 36 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *