vineri, mai 17

Combinatul din Galați își continuă activitatea fără să concedieze oameni

Combinatul Liberty Galaţi a fost salvat de la închidere de Guvernul României. Aproximativ 15.000 de gălăţeni care muncesc pe platforma siderurgică, angajaţi ai combinatului sau ai firmelor contractoare pot sta liniştiţi căci deocamdată nu îşi vor pierde locurile de muncă.

Anunţul a fost făcut de europarlamentarul Dan Nica într-o conferinţă, la Tulcea.

„Îi mulţumesc prim-ministrului Marcel Ciolacu pentru că efectiv a salvat combinatul siderurgic Galaţi, în urmă cu două luni. Mulţumesc în numele celor 5.800 de oameni care astăzi lucrează în combinat şi celor aproape 10.000 de oameni, care astăzi lucrează pe platformă. Datorită primului-ministru, astăzi ei îşi pot întreţine familiile, pot lucra şi să producă oţel în România. Combinatul Siderurgic Galaţi e singurul care mai produce oţel şi trebuie să continue să fie fanionul industriei româneşti”, a declarat Dan Nica.

În 2023, Liberty Galaţi s-a aflat la un pas de colaps, furnalul a fost oprit de nenumărate ori din cauza lipsei de materii prime, zeci de firme contractoare au cerut în instanţă deschiderea procedurii de insolvenţă pentru că nu şi-au mai primit banii pe serviciile prestate, cu greu s-a reuşit (prin depunerea unei scrisori de garanţie) să fie supendată executarea silită instituită de ANAF pentru datoriile pe care combinatul le are la stat.

După ultima oprire a furnalului nr. 5 (în data de 29 decembrie 2023), la sfârşitul lunii ianuarie 2024 s-au reluat procedurile de repornire a acestuia care au decurs destul de anevoios, însă în aceste zile a curs şi prima şarjă de oţel din 2024, iar asigurarea materiei prime nu pare să mai fie o problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *