vineri, iulie 26

Un tecucean a face performanță în sport, peste hotare. A bătut un record mondial

Tânărul atlet italo-român Cătălin Tecuceanu, în vârstă de 24 de ani, a reușit o performanță remarcabilă la „Madrid Meeting”, ultima etapă a World Indoor Tour care precedă Campionatele Mondiale de la Glasgow (1 – 3 martie). Tecuceanu a devenit primul care a trecut linia de sosire în proba de 800 de metri, înregistrând un timp impresionant și doborând recordul Italiei pe această distanță.

Originar din Tecuci, Romania, Tecuceanu a concurat sub culorile Italiei în Madrid, aducând onoare și recunoaștere țării sale adoptive. În cursa de 800 de metri, el l-a învins pe campionul european Adrian Ben, stabilind un timp de 1’45”00. Acest rezultat l-a plasat pe primul loc, depășindu-i pe Mohamed Attaoui (1’45”67) și pe Adrian Ben (1’45”72).

Eurosport Italia a subliniat performanța extraordinară a lui Tecuceanu, evidențiind că acesta a uimit publicul prezent la Madrid Meeting. Fără a avea „iepuri” care să îi impună ritmul în față, Tecuceanu și-a dominat cursa de la început până la sfârșit. Timpul său de 1’45”00 nu numai că a fost cel mai rapid al cursei, ci și cea mai bună performanță mondială a sezonului pe distanța respectivă.

Îmbunătățindu-și propriul său record personal, Tecuceanu a depășit și recordul italian la 800 de metri, care a fost deținut timp de 31 de ani de către Giuseppe D’Urso. Performanța sa de vineri l-a adus pe Tecuceanu pe locul întâi în clasamentul general al World Indoor Tour și în topul 25 mondial al tuturor timpurilor la această distanță.

Născut la Tecuci, Romania, pe 9 septembrie 1999, Tecuceanu a emigrat în Italia în 2008, alăturându-se părinților săi acolo. După ani de muncă și devotament în atletism, el a primit cetățenia italiană în noiembrie 2021.

Performanța lui Tecuceanu nu numai că marchează un moment important în cariera sa, dar și în istoria atletismului italian. Este o dovadă clară a determinării și talentului acestui tânăr sportiv, care continuă să își facă țara mândră și să își depășească limitele în fiecare competiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *