luni, mai 6

Este sau nu cu dedicație? Presa națională face investigații, procurorii au intrat pe fir, iar Primarul tace


Stiripesurse.ro titreazăPrimăria Tecuci, contract cu dedicație de 18.000.000 lei. Patronul firmei câştigătoare, cercetat în trecut de DNA”

DCNews.ro scrie “Gaz pe foc în Primăria Tecuci. Un contract uriaș ar fi fost încredințat unei firme „cu probleme”, fără licitație publică”

Fanatik.ro titrează “Ca-n codru! Primăria Tecuci, condusă de Lucian Grigore Costin, a încredinţat, fără licitaţie publică, un contract de 18.000.000 lei. Patronul firmei câştigătoare, cercetat în trecut de DNA. Exclusiv”

Reamintim faptul că Tecuceni.com a fost prima publicație care a scris despre atribuirea contractului care lasă foarte multe semne de întrebare.

Apropierea alegerilor locale face minuni la Primăria Tecuci. Un contract uriaş în valoare de peste 18.000.000 lei a fost încredinţat direct firmei Brialbet SRL.

Contract de peste 18 milioane lei – aproape 4 milioane euro – atribuit direct de primarul Tecuci către o firmă în vizorul DNA

În anunțul din SEAP se justifică alegerea procedurii negocierii directe, fără publicarea prealabilă a unei invitații la o procedură concurențială, pe motiv că la licitația anterioară nu a fost primită nicio ofertă adecvată.

Primul anunț pentru atribuirea acestui contract a fost publicat în 21 august, însă o lună mai târziu, după analizarea ofertelor primite, licitația era anulată. Patru luni mai târziu, primăria reia procedurile de achiziție și în 12 februarie anunță că există un câștigător.

*Valoarea estimată a contractului nu include sume provizionate/rezerve de implementare și, astfel, nu există o suprapunere între sumele provizionate și cheltuielile diverse si neprevăzute”, se arată în anunțul publicat în SEAP, ceea ce înseamnă că valoarea finală a contractului ar putea crește în condițiile în care apar cheltuieli neprevăzute.

Chiar dacă au apărut anchete jurnalistice, Primarul Lucian Costin refuză să comenteze acuzațiile. Acesta “pozează” în victimă amenințând jurnaliștii cu procese.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *