duminică, aprilie 28

Caz grav la Călmățui. Un tânăr a fost bătut până la inconștiență de către un consătean. Poliția încearcă să mușamalizeze?

„În data de 19 martie 2024, în jurul orei 17:20, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au observat în trafic un autoturism care se deplasa pe DJ 254, în interiorul satului Călmățui, comuna Grivița, județul Galați, din direcția comunei Ivești spre comuna Grivița. Când a realizat că va fi oprit pentru control de către echipajul de poliție, bărbatul aflat la volan ar fi trecut pe locul din dreapta față, după care a coborât din autoturism, luând-o la fugă pe câmp. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia și, după aproximativ un kilometru, l-au ajuns din urmă și l-au imobilizat.” Acestea sunt informațiile comunicate de IPJ Galați cu privire la un tânăr care a mers fără permis. Pare că este o intervenție în parametrii a polițiștilor, dar se pare că nu este așa.

Tânărul despre care este vorba în comunicatul de mai sus ne-a contactat spunându-ne cum a ajuns să conducă mașina fără permis. El susține că era pe marginea drumului la intrare, când a venit un om din sat despre care tânărul știa că are probleme cu persoanele de vreo 6 ani și știa că va fi bătut. De frică a fugit pe câmp, dar respectivul consătean a venit cu mașina după el, l-a lovit în spate, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele și cu o țeavă de fier.

După aceste lovituri, tânărul și-a pierdut cunoștința și s-a trezit la postul de poliție din localitatea Ivești. Acolo a solicitat asistență medicală, dar nu a fost luat în seamă. După ce polițiștii i-au dat drumul, tânărul a apelat SNUAU 1112, solicitând o ambulanță. De la Ivești a fost dus la Spitalul Județean Galați pentru investigații amănunțite.

Din fișa de prezentare, reiese că a ajuns la UPU la ora 00:29, având mai multe răni la nivelul feței. Tânărul și-a scos certificatul medico-legal, iar potrivit documentului, rănile au fost produse prin mijloace contondente în data de 19 martie, acesta necesitând din punct de vedere legal între 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Tânărul a depus plângere la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Galați pe numele agresorului, iar de anchetă pot fi vizați și polițiștii dacă cele declarate se confirmă.

De asemenea, fratele tânărului susține că tânărul lovit a fost căutat acasă de polițiștii Secției 3 Liești pentru a „discuta” cu acesta. Tânărul lovit nu va ceda niciunei presiuni și va merge cu cazul mai departe, luându-și și un avocat care să îl reprezinte.

Este dezamăgitor dacă polițiștii au ignorat cu nonșalanță bătaia pe care a primit-o tânărul din partea unui tată de polițist la rutieră. Cu siguranță, vinovații vor fi trași la răspundere.

Notă: Informațiile de mai sus sunt prezentate pe baza mărturiilor tânărului despre care este vorba în știre și pe baza raportului medico-legal. În cauză, doar o hotărâre judecătorească va stabili vinovații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *