vineri, iulie 26

La alegerile din 9 iunie, votarea se încheie la ora 22.00


La alegerile din 9 iunie, votarea începe la 7,00 dimineața și se încheie la ora 22,00
, a afirmat, marți, președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, care a menționat că acest proces se va putea prelungi, în mod excepțional, până la ora 23,59, în cazul în care mai sunt votanți la rând.

În ceea ce privește alegerile locale, cetățenii români vor putea vota numai la secția la care sunt arondați cu domiciliul sau cu reședința, dacă aceasta a fost stabilită cu cel puțin 60 de zile înainte de data scrutinului.

La secția de votare unde sunt arondați, alegătorii vor prezenta documentul de identitate și vor primi de la președintele secției un set de cinci buletine de vot:

  • pentru alegerea cetățenilor români în Parlamentul European
  • pentru alegerea președintelui Consiliului Județean
  • pentru alegerea componenței Consiliului Județean
  • pentru alegerea primarului localității
  • pentru alegerea Consiliului local al unei unități administrativ-teritoriale

Potrivit președintelui AEP, alegătorul va pune ștampila pe fiecare buletin de vot și va avea la dispoziție, pentru prima dată, o tușieră pe care va putea să o utilizeze în cazul în care nu se mai vede foarte bine ștampila după ce a fost aplicată.

După exercitarea votului, alegătorul va ieși din cabină, va împături buletinele de vot cu ștampila secției de votare în exterior și fiecare dintre cele cinci buletine le va pune în urna inscripționată corespunzător. Alegătorul va preda apoi ștampila și va putea părăsi secția de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *